Økologiske og sunde gotlandsfår og lam

Økologi er at bevare jordens frugtbarhed og at sikre dyrevelfærd og naturlig adfærd

Håbetgårdens jorde har været dyrket økologisk siden 1999. Vi gør meget for at sikre jordens frugtbarhed ved at dyrke græs med kløver, hvor ukrudt holdes i ave ved at skifte mellem korn og græs, ved at slå græsset jævnligt samt ved at pløje og harve. 

Hovedparten af fårenes foder kommer fra egen økologiske avl. Når vinteren gør det sværere for fårene at komme til græsset supplerer vi med græsensilage. Når de er på stald fodres de med græsensilage af så god kvalitet at vi undgår at fodre med korn og andet tilskudsfoder. Dertil har dyrene altid adgang til mineraler.

Velfærdsdelikatesser

Fårene og lammene på Håbetgården bliver produceret under konceptet Velfærdsdelikatesser. Det betyder at lam slagtet om efteråret er Velfærdsdelikatesser. Lam slagtet om foråret kan være fodret med ensilage og korn og er derfor ikke Velfærdsdelikatesser.

Velfærdsdelikatesser, der ejes af Dyrenes Beskyttelse, er en nyudvikling Inden for økologisk velfærdskød. Det er delikatesser produceret med ultimativ dyrevelfærd i respekt for dyrenes naturlige liv og for naturens bæredygtighed. Det giver kød af sublim kvalitet med en helt særlig struktur og smag.

 

Konceptet Velfærdsdelikatesser har til formål at fremme alsidige husdyrhold på mindre økologiske gårde. Det styrker den biologiske mangfoldighed, blandt andet med husdyrracer, der passer til det danske klima, men som ikke yder nok til at bive brugt i det almindelige landbrug. Dyrene går ude i mindre grupper hele året. Velfærdsdelikatesser følger årets naturlige gang, så dyrene fødes om foråret og slagtes om efteråret.

© 2011

 Haabetgaarden.dk - Håbetvej 32, 4440 Mørkøv - tlf 27 64 48 69  - mail: lisbeth (snabelA) haabetgaarden.dk